Ingredienser
| Ost & Jalapeñodipp: | |
| 2 msk | smör |
| 2 msk | mjöl |
| 3 dl | mjölk |
| 200 g | riven cheddarost |
| 2 | färska jalapeños, finhackade (eller 3–4 msk inlagda) |
| Salt & peppar | |
| Ostsås, aioli & bacon: | |
| 100 g | bacon, tärnad |
| 1 ½ dl | färdig eller hemmagjord ostsås |
| 4 msk | aioli |
| Coleslaw & BBQ-sås: | |
| 200 g | vitkål, strimlad |
| 100 g | morot, riven |
| ½ | rödlök, tunt skivad |
| 1 dl | majonnäs |
| 1 tsk | äppelcidervinäger |
| Salt & peppar | |
| 4 msk | BBQ-sås |
Gör så här
-
Ost & Jalapeñodipp:
-
Smält smör i en kastrull, vispa ner mjöl och fräs i 1 minut.
-
Tillsätt mjölk lite i taget, sjud i 2–3 minuter.
-
Rör ner osten tills såsen är slät.
-
Blanda ner jalapeños, smaka av med salt och peppar.
-
Häll över korvarna.
-
Ostsås, aioli & bacon:
-
Stek bacon tills krispigt. Låt rinna av.
-
Värm ostsåsen.
-
Bred aioli i brödet, lägg i korven, ringla ostsås över och toppa med bacon.
-
Coleslaw & BBQ-sås:
-
Blanda vitkål, morot och lök i en skål.
-
Rör ner majonnäs och vinäger, smaka av med salt och peppar.
-
Lägg coleslaw på korven och ringla över BBQ-sås.