Ingredienser
| 600 g | kokt potatis |
| 250 g | butternutpumpa puré (ångad pumpa, väl avrunnen och mixad) |
| 4 msk | riven Parmesan |
| 300 g | mjöl |
| Salt | |
| 30 g | smör |
| 80 g | lättsaltat smör |
| 2 | hackade schalottenlökar |
| 100 g | butternutpumpa puré |
| 40 cl | crème fraîche |
| 1 msk | curry |
| Salt | |
| Peppar | |
| Pinjenötter | |
| Parmesanskivor | |
| Fleur de sel |
Gör så här
-
Skala, koka och mosa potatisen slät och förbered butternutpumpapuren i förväg.
-
Tillsätt butternutpumpa purén, parmesan, salt och mjöl i potatismoset. Börja blanda med en slev och använd sedan händerna. Tillsätt mjöl så att degen inte klibbar.
-
Placera degen på en lätt mjölad arbetsyta och forma en degboll. Dela den i två delar för att göra två längder.
-
Skär varje längd i sektioner och forma dem till små bollar (mjöla händerna för mindre klet). Använd tråd för att forma toppen på varje boll och skapa ett pumpaliknande utseende.
-
Placera gnocchin på en lätt mjölad tallrik för att undvika att de fastnar.
-
Värm en stor kastrull med saltat vatten. Vattnet ska sjuda lätt men inte koka för att undvika att gnocchin spricker. Koka gnocchin i omgångar om tio. När de är kokta (cirka 4 minuter) kommer de att flyta upp till ytan. Ställ dem åt sidan.
-
Hetta upp smör i en non-stick stekpanna på medelvärme. Vänta tills Thermo-Signalen är helt röd innan du lägger i gnocchin. Lägg i gnocchin och bryn dem i 5 minuter på medelvärme utan att vända dem för att bevara pumpamönstret.
-
För att förbereda såsen: Värm en kastrull. Vänta tills Thermo-Signalen är helt röd innan du lägger i ingredienserna. Smält smöret i kastrullen. Tillsätt de hackade schalottenlökarna och låt dem steka i 1 minut.
-
Tillsätt butternutpumpa puré och blanda väl. Häll i crème fraîche och curry i kastrullen, och låt sedan sjuda i 5 minuter på låg värme tills såsen är slät. Krydda med salt och peppar.
-
För att skapa pumpastjälken, sätt in pinjenötter i varje gnocchi. Servera gnocchin med såsen, parmesanskivor och fleur de sel. Krydda med peppar efter smak.