Ingredienser
| 3 msk | olivolja |
| 2 kg | skalad pumpa |
| 3 | skalade potatisar |
| 0,25 tsk | malen svartpeppar |
| 1 msk | curry |
| 1 stor | hackad lök |
| 1,2 L | vatten |
| 1 | kycklingbuljongtärning |
| 100 ml | grädde |
| 2 msk | pumpafrön |
| 1 | smördeg |
Gör så här
-
Hetta upp olivoljan på medelvärme i en stor kastrull. Vänta tills Thermo-Signal är helt röd innan du lägger i ingredienserna.
-
Tillsätt den hackade löken och fräs tills den är mjuk. Tillsätt pumpa och potatisar. Krydda med malen svartpeppar och curry, och tillsätt sedan vatten och kycklingbuljongtärningen.
-
Höj värmen och låt soppan koka upp. När soppan börjar koka, sänk värmen till låg och låt sjuda i 30 minuter tills pumpan och potatisarna är mjuka.
-
Ta av kastrullen från värmen och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädden och blanda väl.
-
Servera soppan i skålar och garnera med pumpafrön.
-
Skär ut benformer i olika storlekar från smördegen. Placera benen på en bakplåt och grädda dem i en förvärmd ugn på 180 °C i cirka 15 minuter.
-
Dekorera soppan med benformade smördegsdelar och servera direkt.