Ingredienser
| 1½ dl | Mörk sirap |
| 1 ½ dl | Vispgrädde |
| 3 dl | Strösocker |
| ½ msk | Mald kryddnejlika |
| 1 msk | Mald ingerfära |
| ½ msk | Mald kardemumma |
| 1 msk | Mald kanel |
| 200 gram | Smör |
| 1 msk | Bikarbonat |
| 10 dl | Vetemjöl |
Gör så här
-
Blanda ihop smör, sirap och socker i en kastrull. Värm blandningen tills allt har smält.
-
Häll ner blandningen i din köksassistent, tillsätt kryddorna och grädden.
-
Blanda bikarbonat och vetemjöl och häll sedan ned i den omrörda blandningen.
-
Låt köksassistenten bearbeta degen, den kan bli ganska lös.
-
Linda in degen i plastfolie och låt den vila i kylen under ett dygn. Ta fram den ca 1 timme innan det är dags att baka.