Ingredienser
| 2 msk | olivolja |
| 2 | små lökar, tärnade |
| 3 | vitlöksklyftor, finhackade |
| 800 g | tomatcoulis |
| 1 msk | tomatpuré |
| 20 cl | kycklingbuljong |
| 1 nypa | cayennepeppar |
| 500 g | spaghetti |
| 200 g | mini mozzarella bollar |
| 3 msk | skivade svarta oliver |
| 1 msk | torkad oregano |
| 12 | små basilikablad |
| Salt & Peppar |
Gör så här
-
Häll 2 matskedar olivolja i en stor non-stick stekpanna och värm på medelvärme. Vänta tills Thermo-Signalen är helt röd innan du lägger i ingredienserna. Tillsätt löken och vitlöken och stek i 3 minuter.
-
Tillsätt tomatcoulis, tomatpuré, cayennepeppar och kycklingbuljongen. Rör om med en slev. Krydda generöst med peppar och tillsätt lätt med salt. Låt såsen sjuda på hög värme i 5 minuter, sänk sedan till låg värme och koka i 15-20 minuter.
-
Medan såsen tillagas så koka pastan i en stor kastrull med saltat kokande vatten enligt tillagningstiden som anges på förpackningen. Sila av pastan.
-
Häll pastan i såsen och blanda väl. Använd en gaffel och sked för att snurra spaghettin till små bon. Placera dem på ett stort serveringsfat.
-
Garnera pastabonen med en mozzarellaboll och placera en skiva svart oliv ovanpå för att skapa läskiga ögon.