Ingredienser
| 150 g | vetemjöl |
| 1 nypa | salt |
| 1 msk | bakpulver |
| 30 ml | citronsaft |
| 70 ml | olivolja |
| 2 | ägg |
| 115 g | tomatpuré |
| 18 | vaktelägg |
| Alfa alfa groddar | |
| 2 dl | Vatten |
| 0.75 tsk | Chilipeppar |
| 3 | avokador |
| 30 ml | citronsaft |
| 1 nypa | salt |
Gör så här
-
Förvärm ugnen till 180°C.
-
I en stor skål, blanda vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt citronsaft, olivolja, ägg och tomatpuré. Vispa eller rör tills smeten är jämn och alla ingredienser är väl blandade.
-
Fördela smeten i formarna på en mini-muffinsplåt.
-
Grädda i 10-12 minuter tills muffinsen är gyllenbruna och genomgräddade. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna på ett galler.
-
Koka upp vatten i en kastrull. När vattnet kokar, lägg försiktigt i vakteläggen och koka i 4 minuter för hårdkokta ägg. Ta upp äggen och lägg dem i kallt vatten för att svalna. Skala äggen.
-
Dela avokadorna på mitten, ta bort kärnorna och skopa ut fruktköttet. Lägg avokadofruktköttet i en skål.
-
Tillsätt citronsaft och salt till avokadon. Mosa avokadon med en gaffel eller en stavmixer tills konsistensen är jämn och krämig.
-
Häll guacamolen i en spritspåse med en räfflad tyll.
-
När muffinsen har svalnat, spritsa lite guacamole på toppen av varje muffin. Placera ett vaktelägg och några grodda frön på varje guacamolebotten. Strö över chilipeppar.
-
Servera!