Ingredienser
| För laxen: | |
| 2 | laxfiléer |
| 1 msk | olivolja |
| Salt & peppar | |
| För potatisen: | |
| 400g | små potatisar, kokta |
| 1 | salladslök, hackad |
| ½ | röd lök, finhackad |
| 1 msk | persilja, hackad |
| 2 msk | olivolja |
| Salt & peppar | |
| För dillssåsen: | |
| 200 ml | grädde |
| 50 ml | mjölk |
| ½ | lök, finhackad |
| 1 tsk | Maizena (redning) blandad med 1 msk vatten |
| 1 msk | färsk dill, hackad |
| En nypa muskotnöt | |
| Salt & peppar efter smak | |
| ½ | citron, saften |
| För kålen: | |
| 200 g | grönkål, strimlad |
| 1 msk | smör |
| 1 msk | olivolja |
| Salt |
Gör så här
-
Laxen:
-
Hetta upp en panna med olivolja.
-
Krydda laxfiléerna med salt och peppar.
-
Stek med skinnsidan nedåt i 3-4 minuter, vänd sedan och stek ytterligare 2-3 minuter tills de är gyllenbruna.
-
Potatisen:
-
Blanda de kokta potatisarna med salladslök, röd lök, persilja, olivolja, salt och peppar.
-
Dillssåsen:
-
Värm grädde och mjölk i en panna och tillsätt den hackade löken.
-
Rör i Maizena-blandningen och låt såsen tjockna.
-
Tillsätt dill, muskot, salt, peppar och en skvätt citronsaft.
-
Kålen:
-
Hetta upp smör och olivolja i en panna.
-
Stek kålen tills den får lite färg.
-
Smaka av med salt.
-
Servering:
-
Lägg upp laxen på en tallrik med de marinerade potatisarna, ringla över dillssås och servera med stekt kål.