Ingredienser
| 3 msk | färsk ingefära, skalad och riven |
| 3 | vitlöksklyftor, pressade |
| 1 msk | rapsolja |
| 1 msk | dijonsenap |
| 2 msk | srirachasås |
| 3 msk | kinesisk soja |
| 2 msk | äppelcidervinäger |
| 2 msk | strösocker |
| 2 msk | ljus sirap |
| (ca 1 dl) | Saften från 1 apelsin |
Gör så här
-
Riv ingefära och vitlök, pressa apelsinen.
-
Hetta upp oljan på låg värme och fräs ingefära och vitlök i 1–2 minuter.
-
Tillsätt senap, sriracha, soja, vinäger, socker, sirap och apelsinsaft.
-
Låt koka på medelhög värme i 8–10 minuter tills såsen tjocknar och blir glansig.
-
Använd som glaze till julens köttbullar.