Ingredienser
| 2 msk | smör |
| 1 | hackad gul lök |
| 2 msk | tomatpuré |
| 2 | tärnade tomater |
| 100 g | strimlad rökt skinka eller bacon |
| 1 tsk | oregano |
| 400 g | krossade tomater |
| Salt och peppar | |
| 5 | ägg |
| ½ dl | hackad gräslök |
Gör så här
-
Bryn gul löken med smöret i en stekpanna, tillsätt sedan tomatpuré. Låt det brynas en stund, under tiden tärna tomaterna och strimla skinkan.
-
Häll sedan i tärnade tomater, skinka och oregano i stekpannan och låt det stekas i några minuter.
-
Tillsätt sedan krossade tomater, salt och peppar. Låt sjuda i ca 20 minuter på svag värme. Under tiden sätt ugnen på 225 grader.
-
Innan du placerar shakshukan i ugnen ska du göra fem små gropar i såsen och knäcka äggen i dessa.
-
Placera shakshukan i ugnen och baka ca 5-7 minuter tills äggen precis stelnar.
-
Strö över hackad gräslök och tillsätt extra salt/peppar om det önskas.