Ingredienser
| 200g | risottoris (Arborio) |
| 1 liten | lök, finhackad |
| 2 | vitlöksklyftor, pressade |
| 100 g | champinjoner, skivade |
| 100 g | ostronskivling, rivna i bitar |
| 1 kvist | färsk rosmarin |
| 500 ml | kycklingbuljong, varm |
| 100 ml | grädde |
| 50 g | parmesan, riven |
| 1 msk | olivolja |
| Salt & peppar efter smak | |
| 200 g | biff, tunt skivad |
| Salt & peppar | |
| Parmesan för servering |
Gör så här
-
Värm olivolja i en panna och fräs löken och vitlöken tills de är mjuka.
-
Tillsätt svampen och stek tills den släpper sin vätska.
-
Rör i riset och låt det rostas i 1-2 minuter tills det blir lätt genomskinligt.
-
Lägg i rosmarinen och häll på en slev varm buljong.
-
Rör om och fortsätt tillsätta buljong i omgångar medan riset suger upp vätskan, ca 20 minuter.
-
Tillsätt grädde och parmesan, smaka av med salt och peppar.
-
Hetta upp en panna med lite olja och stek biffen 1-2 minuter per sida.
-
Krydda med salt och peppar.
-
Lägg upp risotton på en tallrik, toppa med den stekta biffen och strö över parmesan.