Ingredienser
2 | Stora skivor brioche bröd |
50 g | Smör |
2 tsk | Kanel |
4 msk | Socker |
2 | Ägg (storlek S eller M) |
1 dl | Mjölk |
1 tsk | Vaniljextrakt (valfritt) |
Smör till stekning |
Gör så här
-
Blanda rumstempererat smör, hälften av kanelen och hälften av sockret till ett tjockt kanel-smör.
-
Bred ut kanelsmöret på de båda brödskivorna.
-
Lägg ihop brödskivorna med kanelsmöret mot varandra.
-
Blanda ägg, mjölk och vaniljextrakt i en skål.
-
Värm på smör i en stekpanna.
-
Doppa brödskivorna i äggblandningen.
-
När smöret har smält i pannan, stek brödskivorna tills gyllenbruna.
-
Blanda resten av kanelen och sockret i en skål.
-
Doppa den varma, stekta toasten i kanel- och sockerblandningen.
-
Servera med valfritt tillbehör såsom bär, frukt eller honung.