Ingredienser
| 50 g | vetemjöl |
| 1/2 tsk | bakpulver |
| 1 krm | salt |
| 2 | äggulor |
| 2 tsk | strösocker |
| 1 tsk | vaniljsocker |
| 4 msk | mjölk |
| 4 | äggvitor |
| 2 msk | strösocker |
| 1 msk | olja |
Gör så här
-
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
-
Vispa äggulor, strö- och vaniljsockret fluffigt. Rör ner tillsammans med mjölken i mjölblandningen.
-
Vispa äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt strösockret. Vispa till en fast maräng.
-
Vänd försiktigt ner marängsmeten i ägg- och mjölsmeten.
-
Klicka ut smeten, ca 1/2 dl per pannkaka i en stekpanna med lite olja och stek på svag värme ca 5-7 minuter per sida.
-
Pudra över lite florsocker och servera med färska bär.