Ingredienser
| 180 g | havregryn |
| 12 cl | mjölk |
| 1 | medelstort ägg |
| 1 | liten banan |
| 1 tsk | bakpulver |
| 1 tsk | vaniljextrakt |
| 1 nypa | salt |
| 1 tsk | svart karamellfärg |
| 1 msk | honung eller lönnsirap (valfritt) |
| 2 msk | grekisk yoghurt |
| 1 tsk | matchapulver |
| 1 tsk | honung eller lönnsirap |
| godisögon |
Gör så här
-
Förbered pannkakssmeten: Lägg alla ingredienser i en blender. Tillsätt de flytande ingredienserna först för att göra det lättare att mixa. Mixa allt på hög hastighet tills du får en slät smet.
-
Låt smeten vila i 10 minuter. Havregrynen kommer att absorbera en del av vätskan, och smeten kommer att tjockna. Om den är för tjock, tillsätt lite mer vätska (mjölk eller vatten) och mixa igen.
-
Värm en non-stick stekpanna på medelvärme och lägg i lite olja eller kokosolja. Vänta tills Thermo-Signalen är helt röd innan du lägger i ingredienserna. För varje pannkaka häller du i cirka tre matskedar smet i stekpannan.
-
Stek i 1 - 2 minuter tills pannkakan är lätt gyllene.
-
Vänd pannkakan försiktigt med en stekspade och stek på andra sidan i 1 minut. Lägg över pannkakan till en tallrik.
-
Använd lite olja eller kokosolja i stekpannan innan varje pannkaka för att undvika att de fastnar. Upprepa processen med den återstående pannkakssmeten.
-
Blanda yoghurten med matchapulvret och honungen i en liten skål. Dekorera pannkakorna med den gröna yoghurten och lägg till godisögon.