Tigerräkor med pak choi, broccoli, rostad lök, sesamolja och ostronsås

4 personer

Tillbehör
  • 12 tigerräkor
  • 200 g broccoli
  • 400 g kinakål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk mörk sesamolja
  • 1–2 msk rostad lök
  • 2 limefrukter, skurna i halvor
  • 1 dl soja
Gör så här
  1. Tina räkorna och skala dem, låt svansen sitta kvar

  2. Plocka små buketter av broccolin, skär stocken i tunna skivor och skär kinakålen i grova bitar, ca. 4x4 cm. Finskiva vitlöken

  3. Vänd samman alla ingredienser med ostronsås och sesamolja. Häll över i en påse, vik ihop påsen och lägg den i ytterligare en påse med förslutningen nedåt och vakuumförpacka.

  4. Tillaga i en förvärmd sous vide- maskin eller i en gryta vid 45 grader i 20 minuter

  5. Värm påsens innehåll i en varm panna 1 minut

  6. Servera tigerräkorna på ett fat tillsammans med lime och soja. Strö över rostad lök