Sesamstekt lax med teriyakisås, nudlar, broccoli, jordnötter och salladslök

4 personer

Tillbehör
  • 400 g lax i 4 bitar med skinn
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 2 dl teriyakisås
  • 300 g breda vermicelli risnudlar
  • 400 g broccoli
  • 3 salladslökar
  • ½ knippe koriander
  • 40 g saltade jordnötter
  • Salt – flingor eller grovt koksalt
  • Nymalen svartpeppar
Gör så här
  1. Krydda laxen ordentligt med peppar och vänd den i sesamfrö. Lägg fisken i en vakuumpåse och tillslut. Tillaga i sous vide-maskin vid 60 grader i cirka 20 minuter.

  2. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och håll dem varma.

  3. Dela broccolin i mindre buketter och ge dem ett snabbt uppkok i cirka 2 minuter. Sila av vattnet i ett durkslag.

  4. Strimla salladslöken fint och hacka jordnötterna grovt och vänd samman med broccolin.

  5. Ta laxen ur vakuumpåsen och hårdstek den i olja i en varm ¨ stekpanna på skinnsidan i cirka 30 sekunder.

  6. Servera laxen med nudlar och broccoli.