Mer än bara en te-kokare

Vattenkokaren är praktisk för att snabbt koka upp ditt vatten. Med ett dolt värmeelement och stark effekt så går det ungefär dubbelt så snabbt som när du kokar upp i kastrullen på spisen. Förutom att det går snabbare så är det även mer energisnålt eftersom det går lättare att koka upp vattnet i kanna, så investera i ett smart köp.

Så du kan lätt koka upp ditt vatten till ditt te, men du kan ju faktiskt även använda den för att få en god kopp kaffe, ta fram snabbpulvret och blanda med varmt vatten. Frågan är vem som är snabbast, det kokande vattnet eller snabbpulvret. På tal om att gå snabbt, använd vattenkokaren till nudlarna när tiden inte finns för att laga mat.

Kryp upp i soffan och värm dig med en god kopp te, det gäller att passa på att njuta av en lugn kväll när du kan.

Lika lätta att använda

Välj bland många olika modeller i snygg design. Köp en med mycket kapacitet om ni är många. Välj bland vackra varianter i ett snyggt och tåligt rostfritt stål, och med snygga svarta detaljer, eller välj bland flera härliga modeller i retrodesign.

Olika färger på te, eller egentligen olika sorters te, kräver olika temperatur. För att justera värmen på vattnet har vi därför modeller där du kan välja mellan flera förinställda nivåer. Du hittar flera modeller med en smart funktion för automatiskt avstängning. Så är du rädd att du eller någon annan ska glömma att stänga av den så kan du sluta oroa dig nu.

Världens enklaste gröt på knappt någon tid alls

Som sagt, vattenkokaren är inte bara för att göra te, användningsområdet är stort. En lätt variant av att koka gröt är att måtta som vanligt, och sätta på vattnet. Den torra havren läggs i frukostskålen direkt. När vattnet kokat upp så häller du det över gröten under omrörning. Sen kan de stå och dra åt sig en liten stund innan det är dags att äta. Tips är ha i lite salt och lägga ned lite russin, äpplen och kanel, eller annat du tycker är gott på gröten. Toppingen blir ljummen i gröten och smakar supergott, och du får en enkel, nyttig och snabb frukost.

Många användningsområden

Trots att vattenkokaren är ganska anspråkslös och fyller en huvudfunktion går den att använda till mycket. Koka upp vatten till snabbnudlarna, gör vatten till gröt eller påskynda matlagningen (sådant gillar vi!) och sist men inte minst är den perfekt till att koka te. Vi ser att te har blivit en allt mer populär dryck och det finns många sorter att välja bland - grönt, svart och vitt exempelvis. Därför har vi tagit fram vattenkokare särskilt anpassade för att göra den perfekta koppen te. Olika tesorter kräver nämligen olika vattentemperaturer. Vi har därför vattenkokare med fem förinställda temperaturnivåer som passar olika sorters te!

Vattenkokaren - en älskad klassiker

Sedan vattenkokaren gjorde intåg i våra hem har dess plats varit given. I slutet på 1800-talet uppfanns den första elektriska vattenkokaren och därefter har den moderna vattenkokaren fått många olika finesser, även om huvudfunktionen fortfarande är att koka vatten. En anledning till att många väljer en vattenkokare är att det går mycket snabbare att koka upp vatten i vattenkokaren än i en kastrull på spisen. Faktiskt går det ungefär dubbelt så snabbt! Dessutom är det mer energivänligt att koka upp en liter vatten i vattenkokare än på spisen. När du kokar upp vatten i kastrull på spisen måste kokplattan, kastrullen och vattnet värmas upp. Om du istället använder vattenkokaren behöver bara vattnet och vattenkokaren värmas upp, varför det går mycket snabbare. Vattenkokare är ofta gjorda i tunna material vilket påskyndar processen. Bra för miljön, smidigt för dig. Vi har vattenkokare i många material - kolla in vår fina vattenkokare i glas där du kan se vattnet koka upp, eller välj en vattenkokare i klassiskt, rostfritt stål. Många förknippar fortfarande en vattenkokare med en rund form - därför tog vi fram vår snygga Legacy-vattenkokare i retrostil. Passar perfekt till dig som vill låta vattenkokaren bli en inredningsdetalj.