Servera perfekt frasiga våfflor

Våfflor <3 Vi. Satsa på en favorit och grädda våfflor till helgens stora härliga brunch, eller varför inte servera som förrätt, dessert, kvällsmat eller mellanmål? Våffla med löjrom, rödlök, creme fraiche och dill har blivit ett välbekant inslag i många hem, om du inte hunnit testa det än så bör du göra det omgående.

Det finns flera olika recept att njuta av

Sylt och grädde är en klassiker men pröva dig fram med olika toppings på för att hitta din favorit. Alternera även med innehållet i smeten. Byt ut mjölken mot växtbaserade alternativ, vetemjölet mot andra mjöl-alternativ, eller fyll ut våfflan med spenat för en matigare variant. Perfekt att ta med ut på picknick, eller om du glömde fixa matlådorna.

Med vår kollektion av våffeljärn har du aldrig en ursäkt för att inte prova dessa fantastiska recept. Välj ett av våra enkla järn eller ett dubbeljärn. Ett våffeljärn är minimum i varje kök, och något som är roligt att bjuda hela familjen på. Låt alla välja sin topping.

Dubbel eller singel? Lätta att hantera.

Du kommer långt på våffeljärnet som gör en våffla åt gången, men vill du vara dubbelt så effektiv, eller har fler magar att mätta? Satsa på ett dubbelt våffeljärn.

Våfflor är ett snabbt och enkelt sätt att fylla på magen direkt efter träningen eller på lata söndagsmorgnar. Våffeljärnet finns i passande modell och storlek för dig, och kommer i klassiskt rostfritt stål eller med plasthölje. Handtag för lätt hantering, och nonstick-beläggning för enkel rengöring. Det finns ju roligare saker att göra av dagen än att stå och göra rent järnet.

För att få till en bra gräddning så krävs rätt teknik. En väldigt enkel teknik, det enda du behöver göra är att se till att få en jämn fördelning av smeten på ditt våffeljärn. De inbyggda signallamporna visar när de är klara, så du behöver inte hålla någon tid. Med andra ord, vänta inte en sekund extra i onödan på att lägga upp dem på tallriken.

7 danska munkar

Ja förutom ett klassiskt våffeljärn så kan du även hitta ett donutjärn, som gör små perfekta munkar. 7 stycken för att vara exakt. Dessa munkar är en dansk specialitet, och ska det vara helt rätt så ska det vara en liten bit äpple i varje, men skippa det om du vill och gå på klassiska med bara socker också. Det är helt upp till dig. Njut av dem som ett litet snacks på kvällen och doppa dem i grädde, sylt eller kanske lite chokladsås Oemotståndliga, och svårt att bara ta sju.

Våfflor - mer än sylt och grädde

Klassikern hallonsylt och vispad grädde? Färska bär och grekisk yoghurt? Jordgubbar och glass? Eller kanske bovetevåfflor toppade med löjrom, rödlök och gräddfil? Med ett våffeljärn från OBH Nordica och lite kreativitet kommer du långt (och det brukar gå hem hos så väl barn som vuxna)! Våra våffeljärn går i enkla, fina linjer och tar inte upp för mycket plats i ditt kök. Vi gillar våfflor som fika, frukost, lunch eller middag för att det är socialt och kul! Ställ fram alla tillbehör på bordet och samla familjen så får alla toppa sina egna våfflor med favorittillbehören. Dessutom går det utmärkt att göra lite nyttigare våfflor - testa havregryn i smeten eller smyg ned lite rivna morötter. Även keso, lite ruccola och grovrivna morötter kan vara ett bra pålägg på en bovetevåffla, till exempel. Välj bland våra fina våffeljärn som skapar läckerheter och njut av en mysig stund!