Hoppa till innehållet

Tillagningsmetoder

marinating.jpg

Den perfekta marineringen på rekordtid

När du använder en vakuumförpackare till köttet efter marineringen så får du över den klara smaken till köttet eftersom det alltid är i beröring med antingen kryddning eller marinering.

Marineringsprocessen framskyndas, om den görs under vakuumtryck. Då öppnar trycket upp porerna i köttet/fisken och marinaden kan absorberas snabbare.

Detta innebär att en bra marinering nu bara kommer ta några timmar istället för flera dagar.
Få inspiration från flera goda recept här på sidan.

hot-fill.jpg

Hot fill – Snabb nedkylning av rester

Det är mängden luft kring maten som bestämmer hur lång hållbarhet maten har.

Hot fill är en tillagningsteknik som påminner lite om sous vide. Maten lagas på vanligt sätt och packas sedan i förseglade påsar.

Sedan kyls maten ner så snabbt som möjligt till 3°C. Det som har kylts ner kan sedan värmas upp i vatten eller en ugn (på en temperatur under 100°C), eller tas ut ur påsen och värmas på vanligt sätt. Det ska vara så lite luft som möjligt i påsen för att få det bästa resultatet.

Att packa in maten medan den fortfarande är varm innebär att livslängden ökar kraftigt till skillnad mot vanlig tillagning och inpackning.

Men du ska vara försiktig så du inte bränner dig och maten ska inte heller vara allt för flytande

Produkten har lagts i kundvagnen