Hoppa till innehållet

hogrevsburgare.jpg

Högrevsburgare

för 4 portioner

Hamburgare
360 g grovmalen högrevsfärs
Salt
Svartpeppar

Tillbehör
4 hamburgerbröd
4 skivor cheddarost
4 skivor tomat
4 skivor rödlök
4 blad krispsallad
Hamburgerdressing

Gör så här:

1. Forma färsen försiktigt till fyra stycken jämnstora bollar (ca 120g). Forma färsen i den medföljande hamburgerpressen.

2. Salta och peppra rikligt på båda sidorna.

3. Stek hamburgerbröden i en torr stekpann så de får fin färg. Grilla hamburgarna...

Se hela receptet...

kycklingburgare.jpg

Kycklingburgare

för 4 portioner

Hamburgare
600 g kycklingfärs
1 hackad gul lök
2 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1,5 tsk salt
1 msk olivolja

Tillbehör
6 skivor bacon
4 skivor rödlök
4 skivor tomat
25 g rucola
4 hamburgerbröd

Dressing
4 msk majonnäs
2 msk sweet chilisås

Gör så här:

1. Rör ihop färs, lök och kryddor. Forma färsen i den medföljande hamburgerpressen.

2. Stek baconskivorna knapriga. Låt dem rinna av på hushållspapper.

Se hela receptet...

Laxburgare.jpg

Laxburgare

för 4 portioner

Hamburgare
500 g Laxfilé (färsk eller tinad)
1 pressad vitlökskyfta
0.5 tsk ingefära malen
1.5 krm chilipulver
1 tsk saltfint
2 krm svartpeppar malen
1 ägg
1 lime = 2 cl
1 msk olivolja

Dressing
2 dl matlagnings yoghurt
100 g Mango Chutney
0.5 tsk Sambal Oelek
1 krm salt
1 krm svartpeppar malen

Tillbehör
4 hamburgerbröd
4 skivor rödlök
4 skivor tomat
4 romansalladsblad

Se hela receptet...

Brod.jpg

Hembakat hamburgerbröd

för 4 portioner

Ingredienser
0,5 pkt  jäst
6 dl  vatten
12 dl  vetemjöl
2 msk  havssalt

 

Gör så här:

1. Lös upp jästen i saltet, och lite av det ljumna vattnet. Häll i allt mjöl och det resterande ljumna vattnet.

2. Blanda degen tills den blir genomarbetad. OBS! degen skall vara kladdig.

3. Låt degen jäsa under täcke på en varm plats i 2 timmar.

4. Häll upp degen på ett rikligt mjölat bord. Forma degen utan att knåda den till...

Se hela receptet...

Produkten har lagts i kundvagnen