Om OBH Nordica
Om du är intresserad av att arbeta med oss men inte hittat någon specifik tjänst att söka är
du välkommen att skicka in en spontan ansökan. Denna kommer att förvaras i vår databas där vår HR avdelning har tillgång till den och kan kontakta dig när en vakans som matchar din profil dyker upp.

Du mailar in din ansökan till: hr@obhnordica.se

Vi ser fram emot att höra från dig.


Vi hanterar din personliga data strikt konfidentiellt i enlighet med gällande lagstiftning.

Genom att skicka in din ansökan godkänner du att de uppgifter du lämnar rörande rekrytering och bemanning kan lagras och bearbetas.
Lediga tjänster:

Redovisningsansvarig till OBH Nordica

OBH Nordica är ett nordiskt företag som bedriver tillverkning och försäljning av hushållselektriska apparater och husgeråd. Idag finns bolaget i Sverige, Danmark, Norge och Finland men även i Kina. Omsättningen uppgår till ca 900 MSEK och företaget har ca 150 anställda. OBH Nordicas vision är att vår payoff "Designing Good Life" ska beskriva den känsla som våra kunder och medarbetare får av OBH Nordica och våra produkter.

Är du trygg i din kompetens och vill arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och löpande utvecklingsarbete i en nordisk koncern.
Då tycker vi att du ska läsa vidare!

Detta söker vi

Till OBH Nordicas nordiska shared service center (SSC) söker vi nu en Redovisningsansvarig för en tillsvidareanställning. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sundbyberg där gemensamma service- och supportfunktioner för Norden finns.

Som Redovisningsansvarig kommer du att vara redovisningschefens ”högra hand” och arbeta nära denna i att utveckla och förbättra rutiner, manualer, internkontroll samt övergripande effektivisera redovisningen för koncernen. Du kommer även arbeta nära övriga kollegor inom gruppen och vara behjälplig med redovisningsrelaterade frågor.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen bestå av följande:

- Upprätta månads-, kvartals-, och årsbokslut
- Utredningar och kontoavstämningar
- Rapportering
- Ränteberäkningar och koncernavstämningar
- Löpande moms- och skattefrågor inklusive skattedeklaration
- Lagerredovisning
- Kontakt med revisorer och skattemyndigheten samt landschefer och business controllers
- Ekonomirelaterade projekt och utvecklingsarbete

Din profil

Vi ser att du har adekvat utbildning och flera års arbetslivserfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete inom koncern med vana att hantera flera legala enheter. Du arbetar troligtvis som redovisningsekonom eller redovisningsansvarig idag och är van vid att arbeta med månads- och årsbokslut, rapportering samt upprättandet av årsredovisningar. Det är vidare önskvärt att du har tidigare erfarenhet av dansk, norsk alternativt finsk redovisning samt redovisningsregler. Då koncernspråket är engelska vill vi att du behärskar engelska i tal och skrift.

Du som person

Som person är du flexibel, strukturerad och trygg i dig själv och i din kompetens. Du har ett stort intresse för redovisningsfrågor och vill fortsätta utvecklas inom området. Du gillar att arbeta mot uppsatta mål och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter samt håller god kvalitet på det arbete som du utför. Då redovisningsfunktionen agerar som en service provider mot respektive land har du en positiv och serviceinriktad attityd.

OBH Nordica erbjuder

Som anställd hos OBH Nordica erbjuds du stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i en dynamisk nordisk koncern, där det finns stora möjligheter att vara med och påverka redovisningsfunktionens utveckling framåt, samt vara delaktig i att utveckla kvalitet, internkontroll samt kompetens och fördelning av arbetsuppgifter framåt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar OBH Nordica med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Caroline Lindberg på Prodiem,
tfn 08-534 801 33.

Prodiem erbjuder rekrytering och konsultlösningar inom ekonomi, finans och HR. Deras fyra koncept är; traditionell rekrytering, search, interim- och managementkonsulter.